Translate It

7 Ekim 2010 Perşembe

Yemek Blogunun Oburca Manifestosu


 Bu blogdan açken uzak durmanızı tavsiye ediyorum;) Çünkü ben bloguma açken pek uğrayamıyorum. Diyet yapanlara ne desem şimdi! Onlar bu blogu muhakkak lanetlenecekler listesine almışlardır;)
 Elimizde çok fazla fotoğraf, gidilmiş pek çok yer var. Yani yazı yazabilsek hiç yeni bir yere gitmeden en az üç ay geçirebiliriz. Bu yerler içinde duyduğunuz ve sevdiğiniz yerler de var, hiç duymamış olduğunuzu sandıklarım da.
 Yemek yemekten gerçekten keyif alıyoruz, yalan yok. Yemek yemek, karnımızı doyurmak için yaptığımız bir eylem değil; güzel bir yemek, özellikle ağızda kalan son tadın büyüsünü yakalamak, yeni yerler keşfetmek bizim hobilerimizden biri.
 Yemek yerken muhakkak yemek hakkında konuşuruz: Şu baharat şu lezzeti vermiş, bu makarnanın daha iyisini şurada yemiştik...gibi. Eğer yemekten gerçekten keyif aldıysak verdiğimiz paranın hiç önemi yoktur; ama sıradan bir lezzete sırf mekân ünlü diye çuval dolusu para vermeyi sevmiyoruz.
 Biz, daha yemek yerken tatlıyı nerede yiyeceğimizi düşünmeye başlarız. Bu bir ritüel gibidir.
 Bunları şu sebeple anlatıyorum: Güzel bir yemek, bir günü taçlandırır. Ve üzerinde hiç düşünmemiş olsanız bile, uzun zaman arkadaşlık yaptığınız kişilerle damak tadınızın giderek benzeştiğini görürsünüz. Ve bu benzeşme, sizi birkaç baharatın, baklagilin birleşmesindeki mucizevi hikâyeye çeker. Zamanla sadece tatmak yetmez, paylaşmak da istersiniz. Bu paylaşma isteği, blogumuzun da amacı.

 Gittiğimiz yerlerden bahsetmeyi seviyoruz. Çünkü biz gideceğimiz yerleri önce internetten araştırıyor ve gittiğimizde beklenmedik sürprizlerle karşılaşmıyoruz. Biz burada, yediğimiz yemeklerden bahseder, fiyat aralıklarını, semtleri bildirirsek, canınız bir yemeği çektiğinde "nereye gideyim" derdinden kurtulabileceğinizi, en azından kafanızda birkaç seçenek olacağını düşünüyoruz, ki sitenin hedefi de budur.
 Ve evet, Türk mutfağı gerçekten çok zengindir. Ve evet, İstanbul'un kalabalıkta gözden kaçan bin bir yeri var. Bunlar da tarihe kaydolsun, fena mı olur?

 Velhasıl-ı kelam, biz gezerken biraz da size fikir verelim istiyoruz.
 Sizin de fikirleriniz, tavsiye etmek yahut eleştirmek istediğiniz yerler varsa, birkaç fotoğraf, adres bilgisi ve fiyat aralıklarıyla birlikte bize gönderin; bir Türkiye haritası çıkaralım;)))

 Bir sonraki yazı Bursa Izgara üzerine. Siteyi daha fazla güncelleyeceğimizin müjdesini de verelim.
 Sevgiyle...


Resim, Cafe Fernando'dan alınmıştır.

1 yorum: